Select Page

Αλγόριθμοι

Το μέλλον της επιχειρηματικής ευφυΐας έγκειται στη μόχλευση αλγορίθμων στις επιχειρήσεις για τη λήψη εξυπνότερων επιχειρηματικών αποφάσεων και τη δημιουργία Εκθετικών Οργανισμών.

Algorithms
Algorithms

Αλγόριθμοι: Γιατί αποτελούν το μέλλον της επιχειρηματικής ευφυΐας

Οι επιχειρηματικοί αλγόριθμοι είναι εκεί για να εξορθολογίσουν την επιχείρησή σας λύνοντας προβλήματα.

Δεν υπάρχουν πολλά στην καθημερινή μας ζωή που οι αλγόριθμοι δεν έχουν επηρεάσει με κάποιο τρόπο. Από το Apple Watch που καθορίζει τα μοτίβα ύπνου μας μέχρι τη μηχανή συστάσεων της Amazon, τη δυναμική τιμολόγηση για αεροπορικές εταιρείες και ακόμη και την αυτοματοποιημένη υποστήριξη πελατών—αλγόριθμοι υπάρχουν παντού στη σύγχρονη ζωή.

Τι γίνεται με τους αλγόριθμους στην επιχείρηση?

Οι πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις του κόσμου χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να ανέβουν στην κορυφή στον κλάδο τους και να δημιουργήσουν βιώσιμους οργανισμούς που αντέχουν στο χρόνο. Και γι’ αυτό οι αλγόριθμοι αποτελούν μέρος των 11 ιδιοτήτων μιας Εκθετικής Οργάνωσης (ExO).

Τι είναι οι αλγόριθμοι?

Ένας αλγόριθμος είναι ένα βήμα προς βήμα σύνολο οδηγιών που χρησιμοποιούνται για την αυτοματοποίηση μιας εργασίας ή την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Οι αλγόριθμοι βοηθούν επίσης τους οργανισμούς να κατανοήσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να το εφαρμόσουν στην επιχείρησή τους. Ο τομέας της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) διερευνά πώς οι αλγόριθμοι μπορούν να γίνουν «ευφυείς»—χρησιμοποιώντας ουσιαστικά αλγόριθμους για να μάθετε πώς να επιλύετε προκλήσεις χωρίς προκαθορισμένο σύνολο οδηγιών και να δημιουργείτε νέες λύσεις σε νέα προβλήματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στα συστήματα υπολογιστών να συμπεριφέρονται και να «σκέφτονται» σαν άνθρωποι—να λύνουν σύνθετα προβλήματα και να μαθαίνουν με την πάροδο του χρόνου βελτιώνοντας την απόδοση.

Το καλύτερο μέρος σχετικά με τους αλγόριθμους και την τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε επιχείρηση – δεν χρειάζεται να είστε τεχνική εταιρεία για να αξιοποιήσετε αλγόριθμους. Έχουν επιτρέψει στους οργανισμούς να κλιμακωθούν με τρόπους που δεν ήταν δυνατοί ακόμη και πριν από πέντε ή δέκα χρόνια.

Business Algorithms

Πώς επηρεάζουν οι αλγόριθμοι το μέλλον της επιχειρηματικής ευφυΐας?

Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τώρα πολλές λύσεις σε όλους τους κλάδους. Οι τεχνολογίες που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη ανοίγουν νέες δυνατότητες και επιχειρηματικά μοντέλα. Με την τεχνητή νοημοσύνη, τα αυτοματοποιημένα συστήματα που βασίζονται σε δεδομένα αντικαθιστούν τις βαριές, ξεπερασμένες διαδικασίες, επιτρέποντας στους οργανισμούς να εργάζονται πέρα ​​από τις δυνατότητές τους. Οι οργανισμοί που καλωσορίζουν και προσαρμόζονται στην εξέλιξη της επιχειρηματικής ευφυΐας θα είναι οι πιο επιτυχημένοι. Αυτή η επόμενη γενιά επιχειρηματικής ευφυΐας δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άτομο σε έναν οργανισμό να κατανοήσει πραγματικά και να αξιοποιήσει τη δύναμη των δεδομένων και των αλγορίθμων για τη λήψη εξυπνότερων, καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων. Υπάρχουν δύο τύποι αλγορίθμων στα σύνορα του σύγχρονου κόσμου: Μηχανική Μάθηση και Βαθιά Μάθηση. Και οι δύο έχουν γίνει μια πόρτα σε μια νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης και ενσωμάτωσης αλγορίθμων στις επιχειρήσεις.

1. Μηχανική μάθηση

Η Μηχανική Εκμάθηση είναι η ικανότητα να εκτελείς με ακρίβεια νέες, αφανείς εργασίες που βασίζονται σε γνωστές ιδιότητες που έχουν μάθει από εκπαίδευση ή ιστορικά δεδομένα και βασίζονται σε προβλέψεις. Με απλά λόγια, η μηχανική μάθηση είναι όταν οι μηχανές μαθαίνουν από δεδομένα και στη συνέχεια τα εφαρμόζουν στη λήψη αποφάσεων αργότερα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι η μηχανή συστάσεων που χρησιμοποιείται από το Netflix. Οι αλγόριθμοί τους μαθαίνουν συνεχώς από τον τύπο περιεχομένου που απολαμβάνουν οι χρήστες για να προτείνουν παρόμοιο περιεχόμενο.

2. Βαθιά μάθηση

Το βαθιά μάθηση είναι ένα νεότερο υποσύνολο της μηχανική μάθηση που βασίζεται στην τεχνολογία νευρωνικών δικτύων. Επιτρέπει σε ένα μηχάνημα να ανακαλύπτει νέα μοτίβα χωρίς να εκτίθεται σε ιστορικά δεδομένα ή δεδομένα εκπαίδευσης. Οι αλγόριθμοι βασίζονται στην ανακάλυψη και την αυτο-ευρετηρίαση και λειτουργούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που ένα μωρό μαθαίνει πρώτα ήχους, λέξεις, προτάσεις, ακόμη και γλώσσες. Κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις σε αυτόν τον χώρο είναι η DeepMind, η οποία αγοράστηκε από την Google στις αρχές του 2014, η οποία αποκαθιστά και αποδίδει αρχαία κείμενα χρησιμοποιώντας βαθιά νευρωνικά δίκτυα. Μια άλλη κορυφαία startup σε αυτόν τον χώρο είναι η Vicarious, ένας ολοκληρωμένος λύσεων ρομποτικής που χρηματοδοτείται με επενδύσεις από τους Elon Musk, Jeff Bezos και Mark Zuckerberg. Το Twitter, η Microsoft και το Facebook επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στο βαθιά μάθηση.

Γιατί είναι σημαντική για την επιτυχία σας η ενσωμάτωση αλγορίθμων στην επιχείρηση?

Με τις εξελίξεις στη Μηχανική Μάθηση και τη Βαθιά Μάθηση, σχεδόν οποιαδήποτε διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί ή να αυτοματοποιηθεί πλήρως. Τα συστήματα υπολογιστών μπορούν πλέον να εκτελούν εργασίες που απαιτούν συνήθως ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως οπτική αντίληψη, αναγνώριση ομιλίας, λήψη αποφάσεων και μετάφραση μεταξύ των γλωσσών.

Algorithms

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι αλγόριθμοι είναι απαραίτητοι στην επιχείρηση:

  • Επιτρέπει πλήρως κλιμακούμενα προϊόντα και υπηρεσίες
  • Αξιοποιήστε δεδομένα από συνδεδεμένες συσκευές και αισθήσεις
  • Χαμηλότερο ποσοστό σφάλματος λόγω προκαταλήψεων στην ανθρώπινη γνωστική λειτουργία, το οποίο βοηθά στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης
  • Κάθε ενημέρωση εύκολα — συχνά με μικρό κόστος
  • Εξασφαλίζει τη συμμόρφωση σε κλάδους με υψηλή ρύθμιση

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει την έξυπνη, αμερόληπτη, δίκαιη και διαφανή λήψη αποφάσεων. Μπορούμε να εμπιστευτούμε την τεχνητή νοημοσύνη για να φωτίσει τις δυνατότητες που διαθέτουν τα δεδομένα μας χωρίς προκατάληψη.

Τα άρθρα της κοινότητάς μας σχετικά με τους Αλγόριθμους

Πιο ισχυροί επιχειρηματικοί αλγόριθμοι θα οδηγήσουν τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον

Το μέλλον της επιχειρηματικής ευφυΐας έγκειται στην αξιοποίηση της δύναμης των αλγορίθμων. Η επιτυχία ενός οργανισμού θα εξαρτηθεί από τη μεγαλύτερη υιοθέτηση τεχνολογιών, όπως η Machine Learning και η Deep Learning, από τον μέσο χρήστη.

Αν κοιτάξετε τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς των τελευταίων ετών—συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook και Amazon, μεταξύ άλλων— όλοι χρησιμοποιούν αλγόριθμους προς όφελός τους. Οι αλγόριθμοι τους έχουν βοηθήσει να κλιμακωθούν πέρα ​​από τα δικά τους όρια και να επιτύχουν εκθετική επιτυχία.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα άλλα χαρακτηριστικά, κάντε κλικ εδώ.